Buttericksbloggen Livet bakom skyltfönstret

Vi testar: Rigid Collodium

Det här är produkten för dig som enkelt vill skapa verklighetstrogna ärr. Rigid Collodium är perfekt om du till exempel vill ha ett knivärr i ansiktet, klä ut dig till Jokern från Batman eller skapa illusionen av ett läkt operationssår på bröstet.

RIGID

1- Rengör området där du ska applicera vätskan grundligt. Det ska vara torrt när ni lägger på första lagret med Collodium.  I locket på flaskan så medföljer det en pensel så att du enkelt kan applicera lager på lager. Det krävs minst 3-4 stycken lager för att skapa ett verklighetstroget ärr. Om huden är väldigt stram där du vill ha ditt ärr, kan du få applicera ännu fler lager för att få det ärret ni önskar.

collodion2

2- Applicera sedan vätskan med hjälp av penseln där ni önskar få effekten av ett ärr. Upprepa proceduren tills ni är nöjd med hur ärret ‘drar ihop sig’.

collodion3Efter 1 strykning med Rigid Collodium på kinden.

Collodion4Efter 4 strykningar med Rigid Collodium på kinden.

3- Det tar cirka 10 minuter innan det har torkat på din hud. Du kan därefter välja mellan att låta ytan vara, alternativt applicera valfri hudfärg över ärret. Vill ni ha ett verklighetstroget ärr rekommenderar vi en röd/vit/rosa nyans.

Använd med fördel en remover för att ta bort sminket och materialet från huden. Du kan skrapa bort/gnugga bort det om du inte har en remover att tillgå, men det kommer att ta betydligt längre tid än om du använder dig av en remover. Vi rekommenderar en remover med alkohol för smidigast borttagning av materialet från huden. Återfukta alltid huden efter att du tvättat bort smink. Lycka till! 

Kommentarer